• 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg

De werkgroep verkeer is gedurende het hele schooljaar actief om bij ouders en kinderen aandacht te vragen voor een veilig verkeer.
 
Enkele vaste activiteiten zijn:
 
- Woensdag ? Fietsdag !
Op woensdag proberen we ouders te stimuleren om samen met hun kinderen naar school te fietsen. Dit vraagt een extra inspanning van ouders en kinderen, maar het is de moeite waard. Alleen als u op regelmatige basis met uw kind in het verkeer fietst, is uw kind straks vaardig genoeg om zich alleen door het verkeer te begeven. De kinderen worden hiervoor beloond met een stempelactie, waarmee aan het einde van het schooljaar prijzen te winnen zijn.
 
- Autoluwe week
In de maand mei (meestal de Week van de Zachte Weggebruiker) houdt Sint Alena een autoluwe week. Samen met de school worden er verschillende verkeersactiviteiten georganiseerd. Een vast onderdeel van deze week is de voet- en fietspooling, waarbij zoveel mogelijk mensen in groep naar school stappen of fietsen. Doel is zo weinig mogelijk auto's aan de schoolpoort !
 
- Andere sensibiliseringsacties rond het verkeer gedurende het schooljaar .....
 

Nuttige informatie omtrent de verkeerssituatie rond de school:
 
- Parkeerplaats vindt u op het marktplein voor de school, maar meer nog op de grote parking achter Jongslag. Ook kunt u parkeren aan de Ninoofsesteenweg en dan het weggetje naar beneden te voet nemen, of parkeer eens in de Lambrechtslaan en neem de voetgangerstunnel naar school.
 
- Elke schooldag is er van 8.00 tot 8.30 uur een ‘zoenzone' voor de school voorzien. De bedoeling is dat u hier stopt met de wagen, afscheid neemt van uw kind, en weer verder rijdt. Een leerkracht vangt uw kind op, zodat hij/zij veilig de schooldeur binnenstapt. Als u liever zelf de school binnengaat met uw kind, is het beter ergens anders te parkeren, want aan de zoenzone moet weer plaats gemaakt worden voor de volgende !
 

Heeft u opmerkingen of ideeën rond het verkeer ?
 
Laat het ons weten, alle suggesties zijn welkom !

Leerkrachten Login

Contactgegevens

Centrumschool

houseSpanjebergstraat 1 - 1700 Dilbeek

Phone 02/569.42.74

Wijkafdeling

houseBettendries  - Sint-Annastraat 1 - 1701 Itterbeek 

Phone02/310.01.04

email Invulformulier: klik hier
web http://www.sintalena.be

 
Copyright © 2022 Sint-Alena
Alle rechten voorbehouden.